Bij Boon

Het pand aan de Hoofdstraat 12 te Peize waar Bij Boon zich heeft gevestigd, kent al een lange geschiedenis. Volgens de datering die op het pand is aangebracht moet het gebouwd zijn in 1844 en zou toen in bezit zijn geweest van Jan Ebbinge, beroep kastelein. (Kadaster na 1832 pand 344) Rond de eeuwwisseling (20ste eeuw) is het pand in bezit van de familie Datema en draagt het de naam “Hotel Datema”.

Voor en na de 2de wereldoorlog is de familie Nieboer eigenaar van het pand. Vanaf 1966 is het pand in bezit van de familie Boonstra. In 1966 kopen zij het bedrijf in Peize. Nadat Sjoerd en Hillie een prachtige basis hebben gelegd, nemen Karst en Yvonne Boonstra het bedrijf over.

In 1985 wordt besloten om het bedrijf een totale facelift te geven. Het pand wordt aan de buitenkant weer voorzien van een balkon. Het inwendige wordt totaal overhoop gehaald en vernieuwd.
Er komt een prachtig Café en een Restaurant waar je heerlijk kan genieten van Karst Boonstra zijn kookkunsten.

Het is dan na 53 jaar Cafe Boonstra dat wij (Sandra Jansen-Boonstra, Frits Franke & Ate vd Veen ) het op 1 januari 2020 hebben overgenomen en verder gaan onder de naam Bij Boon. De sfeer van Cafe Boonstra houden we vast Bij-Boon.

We gaan het verbouwen en opknappen zodat we in de zomer van 2020 ook logies mogen toevoegen.

WE BOUWEN MET TROTS AAN:

Eten | Drinken | Slapen

Naast het cafe ,het eetcafe hebben we binnenkort een lounge gedeelte met een openhaard. Onze mooie Tapperij is zeer geschikt voor bbq’s, vergaderingen, feesten.
Laat u ook verassen door de 7 verschillende bieren vd tap en vele biersoorten op fles is Bij-Boon. Of kom langs voor een heerlijke Boon’s saté.

Kortom het is heerlijk en betaalbaar genieten voor iedere gelegenheid.

 

De Ondernemers

Sandra Boonstra (1978), werkt reeds 12 jaar parttime bij Café Boonstra in Peize en is in de horeca geboren. Sandra heeft na de MHS gewerkt in de horeca bij Restaurant-brasserie LUDEN te Utrecht en is bedrijfsleider geweest van de Prenatal vestiging te Maarssenbroek. Sinds 6 jaar Co-owner van De Peizer Hopbel. Sandra is woonachtig in Groningen, met man en 2 kinderen en houdt zich binnen Bij-Boon bezig met personeelszaken en is actief op de werkvloer.

Frits Franke (1967), is al meer dan 35 jaar werkzaam in de horeca, waarvan de laatste 25 jaar als leidinggevende / ondernemer. Sinds 6 jaar Co-owner van De Peizer Hopbel. Frits is woonachtig in Peize, met vrouw en 3 kinderen en houdt zich binnen Bij-Boon bezig met de inrichting,
aansturing van de keuken / bediening en is vaak zelf op de werkvloer te vinden.

Ate van der Veen (1968), is eigenaar van de Kampeerhal in Roden en financieel interim manager (Solvent) en hij participeert in organisaties. En Sinds 6 jaar Co-owner van De Peizer Hopbel. Ate is woonachtig in Peize, met vrouw en 4 kinderen en houdt zich binnen de Bij-boon bezig met de administratie, contractbeheer en bankzaken.

Financiering

De financieringsbehoefte bedraagt 100.000 euro. Met deze gelden willen we de verbouwing van de benedenverdieping financieren alsmede de inventaris van de kamers voor de B&B.

Om dit voor elkaar te krijgen zoeken we mensen zoals u, investeerders die mee willen investeren in ons! Instappen kan al vanaf € 500,-. Het ingelegde geld krijgt u in 5 jaar met een mooi rendement volledig, in nature terug. (voucher)

Crowdfunding

Voor de horecabranche is het nog steeds erg lastig om een bancaire financiering te verkrijgen.
Hoe goed een plan ook is, hoe hard de zekerheden ook zijn en hoe stevig onderbouwd de cashflowverwachting ook is.

Het is ons overigens met behulp van de Rabobank gelukt om het pand aan te schaffen alsmede een bouwbudget voor de verbouwing van de bovenverdieping tot kamers te krijgen.

Onze andere plannen willen we daarom op een vernieuwende manier realiseren, namelijk met crowdfunding. Een mooie gedachte die past bij de wijze waarop wij ons bedrijf voeren: eerlijk en transparant.
Het geboden rendement wordt vergoed in natura: namelijk de mooie producten uit onze keuken, in wijn-arrangementen of als vouchers voor een overnachting.

U kunt ons helpen door het kopen van een voucher van €500, €1.000, €2.500 of €5.000. Op dat bedrag geven

wij een aanvangsrendement van 8%! Bijvoorbeeld: Als u kiest voor een voucher van €1000:

Bij een inleg van €1000 Voucher Rendement

Jaar 1 € 280 8%

Jaar 2 € 280 10%

Jaar 3 € 280 13%

Jaar 4 € 280 20%

Jaar 5 € 280 40%

Gemiddeld 18%

Hoe werkt het?

• Meldt u aan als crowdfunder door middel van het inschrijfformulier op de site.

• Met u als crowdfunder wordt een overeenkomst opgesteld;

• De crowdfunders krijgen elk jaar vouchers uitgereikt waarmee het tegoed wordt verrekend.

Met behulp van de financiering maken we naast ons culinaire concept Bij-Boon helemaal af.

Wij hebben u hiervoor nodig en doen dit heel graag samen met u. Laagdrempelig zijn is voor ons erg belangrijk en daarom vragen wij u

om ook mee te doen met ons om zo echt deel te gaan uitmaken van de vrienden Bij-Boon.

Heeft u vragen ? Neem dan contact met ons op door te bellen naar Ate van der Veen 06-51984944 of mail naar ate@solvent.nl

Ps. Een investering in Bij-Boon is volledig op eigen risico en derhalve niet gegarandeerd. U belegt buiten AFM-toezicht.

* 500- euro jaarlijks 140 euro aan bonnen

* 1000- euro jaarlijks 280 euro aan bonnen

* 2500- euro jaarlijks 700 euro aan bonnen

* 5000- euro jaarlijks 1400 euro aan bonnen

De bonnen kunnen worden gebruikt als dinerbon, wijnbon of logiesbon. U kunt de bonnen ook aan een derde schenken

CROWDFUNDING