BEDANKT VOOR JULLIE BESTELLINGEN! WE ZIJN UITVERKOCHT!

HELE FIJNE KERSTDAGEN

U KAN VOOR DE 31STE DECEMBER UW OUD & NIEUW BOX WEL BESTELLEN . (HAPJES, OLIEBOLLEN & BUBBELS.

 

 

Is voor jullie een kerst zonder DE PEIZER HOPBEL ondenkbaar? Zin in een ontspannen kerst? Niet druk zijn met het bedenken van recepten, boodschappenlijstjes… Of hele dagen in de keuken?

Kom je 4 of 6 gangen menuboxen kant-en-klaar afhalen bij DE PEIZER HOPBEL! Alle gerechten zijn voorbereid en makkelijk op te maken op de borden of moeten alleen opgewarmd worden (instructies bijgesloten, heel makkelijk).

Om uw kerstmaaltijd helemaal compleet te maken kunt u de boxen ook nog uitbreiden met bijpassende bier en wijn boxen. Deze boxen zijn zorgvuldig door ons samengesteld, zodat u de beste wijn/bier – spijs combinatie heeft.

Bestellen kan tot dinsdag 22 december.

Haal uw Kerstdiner op 24, 25, 26 of 27 december bij ons op. Is dit een probleem? Neem contact met ons op en we zullen het bij u thuis bezorgen.

          U kan hieronder je bestelling invoeren en u besteld per persoon. Hulp nodig? Bel ons op 0505034040

Bestel hier uw 4 gangen diner-box

Regular of Vegetarisch

*prijs per persoon

*keuze in soepen

*keuze in hoofdgerechten

*met of zonder kaasplank box

*met of zonder wijn box

*met of zonder bier box

Bestel hier uw 6 gangen diner-box

Regular of Vegetarisch

*prijs per persoon

*keuze in soepen

*keuze in hoofdgerechten

*met of zonder kaasplank box

*met of zonder wijn box

*met of zonder bier box

Wijn box

Wijn box

Kerst wijn box 4 gangen          €17,50

Kerst luxe wijn box 4 gangen. €25,00

Kerst wijn box 6 gangen          €22,50

Kerst luxe wijn box 6 gangen.  €37,50

*advies: bestel 1 box per 2 personen

Selectie van onze wijnen

WELL OF WINE CHARDONNAY

Deze chardonnay komt grotendeels van hooggelegen (400 meter) wijngaarden gelegen aan de voet van de Cévennes en uit de streek van Limoux. 

Well of Wine Chardonnay is afkomsten uit  heeft een prachtige goudgele kleur en geeft geuren af van zowel peren en groene appel, als noten. De smaak is elegant en mondvullend. De aromatische finale bevat subtiele smaken van abrikoos, vanille en eiken. De wijn is fris, mediumvol, elegant en zwoel aromatisch, 25% met houtopvoeding.

BODEGAS LAN RIOJA CRIANZA

De wijn wordt gemaakt van Tempranillo druiven en een klein percentage Marzuelo geselecteerd van 10 tot 20 jaar oude wijnstokken in de regio’s Rioja Alta en Rioja Alavesa.

De wijn heeft een intense kersenrode kleur. Aroma’s van rood fruit, aardbei, framboos en cranberry worden vergezeld door vanille en toffee. In de mond een zijdezachte en goed gestructureerde wijn, met een lange aangename afdronk.

MOUNT RILEY PINOT NOIR

De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn afkomstig van meerdere wijngaarden in de Wairau Valley in Marlborough. (Nieuw Zeeland)

Aroma’ s van rijp rood fruit zoals kersen en bessen. Ook zijn aroma’s van pruimen herkenbaar. In de mond zacht en soepel rijp fruit. Fijne textuur, slank, maar goed gevuld. Harmonieus met een goede lengte.

SIETE PECADOS GODELLO D.O. MONTERREI

Deze mooie Spaanse wijn komt uit het gebied Galicië, in het noordwesten van Spanje net aan de Portugese grens.

In de neus komen aroma’s naar voren van tropisch fruit, als perzik en meloen. Op het palet komen de tropische smaken van perzik en meloen terug met een hint van banaan en mineralig in de finish.

Bier box

Bier box

Kerst bier box 4 gangen          €20,00

Kerst bier box 6 gangen          €30,00

Bij elke gang genieten van een speciaal biertje, passend bij elke gang

Selectie van onze bieren

PEIZER HOPBEL BIER

Peize , vroeger een typische Drents boerendorp met gemengde bedrijven. In de zestiende en zeventiende eeuw stond het dorp bekend om de uitgebreide teelt van hop, vooral gebruikt voor de bierbereiding in de stad Groningen. De hopbel is dan ook het beeldmerk in het gemeentewapen.

Vanwege de passie voor bier en de overvloed aan hop, startte de Peizer Hopbel in 1989 opnieuw met het brouwen van haar eigen bier. Tot in de wijde omtrek was het biertje geliefd en werd t/m 1992 dan ook veelvuldig gebrouwen en verkocht. Daarna volgde een lange periode van stilte… Maar daar is nu een einde aangekomen. We hebben het klassieke biertje opnieuw geïntroduceerd! We hebben daarvoor de handen ineengeslagen met de populaire Groningse Bax Bierbrouwerij en het oude recept nieuw leven ingeblazen. Het Peizer Hopbel biertje is een blond biertje.

Jopen Extra Stout (5,5%)

‘Anything but boring’, dat is het motto van bierbrouwerij Jopen. Alles wat bij hun uit te ketel komt is daarom lekker onverwacht en niet normaal lekker. Haarlem heeft een lange bier historie die terug gaat tot de 14de eeuw. In de 14de eeuw is Haarlem één van de grootste bier brouwsteden van ons land. In de 16de eeuw zal er op het hoogtepunt dan ook 67.500.000 liter bier gebrouwen worden. Hierna zal de markt voor bier helaas alleen maar kleiner worden. In de achttiende eeuw loopt de bierproductie hard terug door de hoge accijnzen en de populariteit van koffie, thee en pilsner. De laatste Haarlemse brouwerij zal in 1916 dan ook hun deuren sluiten. Tot het jaar 1994 toen Haarlem haar 750-jarige jubileum zal vieren. Om dat te vieren zijn er een aantal brouwers de stadsarchieven in gedoken op zoek naar oude bierrecepten. Op 11 november 1994 zal het eerste biertje uitgebracht worden door de nieuw geboren brouwerij Jopen. Het biertje wat wij gaan proeven is de Jopen Extra Stout, dit biertje heeft een gebrande bittere smaak door de geroosterde gerstemout. De Extra Stout word qua karakter ook wel de espresso onder de bieren genoemd vanwege de gebrande bitterheid, net zoals in koffie en cacao.

Maallust 1818 (10%)

In 1818 richtte Generaal Johannes van den Bosch de Maatschappij van Weldadigheid op. Hij wilde de verpauperde en allerarmste inwoners van de grote steden een beter leven bieden. Door hard te werken in de gezonde buitenlucht zouden deze armoedzaaiers worden heropgevoed tot betere mensen. In 1823 werd in het verafgelegen Veenhuizen grond gekocht om dit tot leven te blazen. Lange tijd was gevangenisdorp Veenhuizen een zelfvoorzienend dorp. In wat ooit de graanmaalderij was is nu bierbrouwerij Maallust gevestigd. Onder de oude dakspanten en de restanten van de droogmachines staan onze koperen ketels. In 2011 werd brouwerij Maallust opgericht. Het is het initiatief van 25 ondernemers die zich de Zware Jongens noemen. Ze namen niet alleen het initiatief om bier te brouwen in Veenhuizen, maar ook om het vervallen Maallustcomplex nieuw leven in te blazen. Het biertje wat jullie nu voor jullie hebben staan is een eresaluut naar het jaartal dat voor Veenhuizen alles veranderde. De Maallust 1818 is de generaal onder de speciaalbieren. Deze prachtige quadrupel heeft een volle, iets zoetige smaak en verwarmt het lichaam op de donkerste dagen van het jaar.